Majális és tóavató 2015.

Havrilla Sándorné alpolgármester köszöntőjével és megnyitójával kezdődött május 1-jén a Rönkház és tóavató ünnepség.

Tisztelt vendégeink, kedves csépai lakosok!

Szeretettel köszöntöm Önöket, a Kinizsi Horgászegyesület Vezetősége, az Alapítvány Csépa Községért Kuratóriuma, valamint Csépa Község Önkormányzata nevében.
Külön is köszöntöm: Boldog István Országgyűlési Képviselő Urat; Fehér Petrát és László Ágnest a Megyei Közgyűlés tagjait; Kecskés Mariettát a LEADER csoport irodavezetőjét; Molnár Bálintot Öcsöd polgármesterét és kedves feleségét; Szöllősi Bélát a HETT elnökét és feleségét; Wenner-Várkonyi Attilát Kunszentmárton polgármesterét; Fazekas Jánost Kunszentmárton alpolgármesterét; Gyói Gábort Tiszasas polgármesterét; Bozsó Róbertet és Nagy Ferencet a Balax kft vezetőségi tagjait; Dr. Hoffmann Zsolt jegyzőt; Kiss Magdolnát a Csépáért Alapítvány elnökét; intézményvezető és képviselő társaimat, és nem utolsó sorban Fialka Györgyöt Csépa polgármesterét, aki egyben a Kinizsi Horgászegyesület elnöke is.
Május elseje van, kicsit szeles és csalóka idő, de mégis szép ez a nap. Ismét itt egy ünnep, ahol fontos a vidámság. Sokféle ünnepen részt vettünk már, de ez az egyetlen ünnep, ahol nincs jelen az ünnepelt, nevezetesen a munka. Viszont szinte mindenki jelen van, aki sokat tett, dolgozott azért, hogy ma itt állhatunk a sárgaföldes gödör helyén megépült Szabadidőpark és csónakázótó partján. Köszönetet érdemelnek a tervezők, kivitelezők, azok dolgozói, a Gamesz dolgozói, és a pályázat kezelői.
A Kinizsi Horgászegyesület Vezetősége, valamint Csépa Község Önkormányzata, példa értékű összefogásról tett tanúbizonyságot, amikor benyújtotta pályázatait. A civil szervezetek, felismerve a „Turisztikai Tevékenységek” ösztönzésére kiírt pályázatban a jövőbe mutató lehetőségeket; és ahogy Fialka György polgármester úr nyilatkozta egykor, mertek nagyot álmodni a munkanélküliséggel küszködő településen, ahol egy szórakoztatató központ kialakítását tervezték, egy többlépcsős beruházással elindítani.
Kinizsi Horgászegyesület, a LEADER Helyi Akciócsoport közreműködésével: 2012. július 31-én benyújtott pályázata -34.565751, Ft-ot nyert a rekreációs tó megvalósítására, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési alapból, a Darányi Ignác terv részeként.
Az Alapítvány Csépa Községért Kuratóriuma 2014.01.15. napján, az MVH VIDÉKFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK IGAZGATÓSÁGÁHOZ benyújtott sikeres pályázatával: 22.080201, forintot nyert, melyből folytatódhatott az igényes környezet kialakítása. Megépült a kiszolgáló épület, hangulatos rönkház kivitelben. A pihenés kényelmét biztosító padok, kiülők is elkészültek. Pályázati támogatással több, mint 315000 forintból került beszerzésre öt csónak, a működést segítő akkumulátor, motorok.
Átalakult, megszépült a környezet. A változás új feladatokat is ad számunkra, hiszen ezután fokozottan kell figyelnünk a tónak és környékének rendjére, tisztaságára, biztonságos működtetésére. Kiemelkedő összefogás eredménye az, hogy létre jött ez a közösségi tér. Csodálatos változás a sárgaföldes gödör után. A civil szervezetek és az önkormányzat együttműködése a jövőben is fontos lesz.
A szalagok átvágásával kezdődik az igazi birtokba vétel. Szép napot jó szórakozást!

csónakázó tó 117

A rönkháznál Fialka György Csépa polgármestere, Bozsó Róbert a Balax ügyvezetője, Kiss Magdolna a Csépáért Alapítvány elnöke Boldog István országgyűlési képviselő vágta át a szalagot.

csónakázó tó 121

A tónál Kecskés Marietta a Leader csoport irodavezetője, Fialka György Csépa polgármestere és Boldog István országgyűlési képviselő vágta át a szalagot

csónakázó tó 167 csónakázó tó 051 csónakázó tó 159 csónakázó tó 152 csónakázó tó 042 csónakázó tó 004 csónakázó tó 143 csónakázó tó 138 csónakázó tó 178 csónakázó tó 169 csónakázó tó 130 csónakázó tó 096 csónakázó tó 168 csónakázó tó 065 csónakázó tó 054 csónakázó tó 087 csónakázó tó 158 csónakázó tó 091 csónakázó tó 083 csónakázó tó 082 csónakázó tó 080 csónakázó tó 069 csónakázó tó 062 csónakázó tó 057 csónakázó tó 053 csónakázó tó 035 csónakázó tó 034 csónakázó tó 032 csónakázó tó 028 csónakázó tó 027 csónakázó tó 026 csónakázó tó 020 csónakázó tó 013

Vélemény, hozzászólás?